Welkom

Welkom op onze site Gîte la Tilette.

Dit oude melkveebedrijf is omgebouwd tot huisje en ligt in Denée, op 2 stappen van Maredsous. De renovatie gebeurt in overeenstemming met de bestaande materialen.

De “Gite” bevindt zich in de gemeente Anhée, een streek met een buitengewoon toeristisch potentieel.

Tijdens uw verblijf zult u genieten van de wandel en fietspaden (zeer mooie ravels), een natuurreservaat (Sosoye – één van de mooiste dorpen van Wallonië), omliggende dorpen met hun lokale stenen huizen (Haut-le-Wastia, Maredret, Salet en Warnant), blauwe en zwarte marmergroeven (Denée) en religieuze gebouwen (Maredret en Maredsous). Talrijke paden zullen de fietsers en wandelaars bekoren.

De aanwezigheid van gerenommeerde toeristische attracties is ook het vermelden waard: de tuinen van Annevoie, het herinneringsmuseum (over de tweede wereldoorlog) in Haut-le -Wastia, en de slakkenkwekerij in Warnant.

De gemeente wordt doorkruist door de “Ravel de la Meuse” en de “Ravel de la Molignée”, maar ook door andere bewegwijzerde paden zoals de “Transmolignée”, een verbinding tussen verschillende dorpen van 11,2 km (tussen de tuinen van Annevoie en de Benedictijnse abdij van Mardesous), of de wandeling genaamd “40 mei” met het vertrekpunt in Haut-le Wastia (waar ook het herdenkingsmuseum ligt). De weg naar Santiago de Compostela via Mosana of via Monastica loopt ook door het geheel.

Annevoie-Rouillon (het jaagpad) is ideaal gelegen om een tussenstop te maken na Namen. Het ligt namelijk slechts op 18 kilometer van de hoofdstad van Wallonië en is hierdoor de ideale plaats om zo verder naar Frankrijk te gaan. (https://www.province.namur.be/anhee).

We verwelkomen u met heel veel plezier in onze gite “La Tilette” en laten u kennismaken met onze favoriete plekjes in deze schitterende streek.

Ideaal voor uw verblijf met uw familie of met vrienden in een groene en pittoreskeomgeving op het platteland om te ontspannen in een goede sfeer.